Himalayan Rush Programma

triathlon in Nepal
triathlon in Nepal
triathlon in Nepal
triathlon in Nepal
triathlon in Nepal

Special ter gelegenheid van de Himalayan Rush triatlon heeft Volunteer Society Nepal een reis samengesteld. Zo kan u niet alleen zorgeloos aan de start verschijnen maar ook meteen van een geweldige rondreis door Nepal genieten.

De Himalayan Rush vindt plaats aan de voet van de Himalayas in Nepal en wordt door velen gezien als een van de meest spectaculaire en mooiste cross triatlons ter wereld. Het avontuur van mountainbiken, trailrunnen en open water zwemmen tegen het adembenemende decor van de Himalayas.

Naast de standaard triatlon afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) is er ook de optie om mee te doen aan de halve triatlon, duatlon, 5km en 10km trailrun. Ook is er de mogelijkheid om als team aan de estafette triatlon mee te doen.

Voor de triatlon verzorgen wij de inschrijving, al het transport, logies en indien nodig een fiets. Ook verzorgen we in de week voorafgaand aan de triatlon trainingsmogelijkheden indien gewenst.

Rondom de triatlon hebben we een zeer diverse tour samengesteld waarbij u in twee weken tijd alle hoogtepunten van veelzijdig Nepal bezoekt. Waaronder bruisend Kathmandu met zijn rijke historie en cultuur. De middeleeuwse koningsstad Bhaktapur waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Pokhara met de mooie natuur en natuurlijk het adembenemende zicht op de himalaya. En het subtropische laagland van Chitwan waar we op safari de wilde dieren in de jungle gaan zoeken.

 • Price:850 EURO
 • Duration:14 Days
 • Primary Activity:
 • Group Size:2-25 Peoples
 • Country:Nepal
 • Arrival on:Kathmandu
 • Trip Grade:
 • Meals:
 • Accomodation:
 • Trip Code:
 • Max-Altitude:1400 m.
 • Transportation:
 • Departure from:Kathmandu
 • Culture:

24 maart: Vertrek vanaf Schiphol of andere luchthaven

25 maart: Aankomst Kathmandu International Airport

26 maart: Bezienswaardigheden Kathmandu bezoeken

27 maart: Bezoek aan Bhaktapur en doorreis naar Nagarkot

28 maart: Fietstocht in de omgeving Nagarkot

29 maart: Reis naar Pokhara

30 maart: Bezienswaardigheden in en rond Pokhara bezoeken

31 maart: Deelname Himalayan Rush

1 april: Reis naar Chitwan

2 april: Safari in het Chitwan National Park

3 april: Reis naar Kathmandu

4 april: Bezoek aan Patan en resterende bezienswaardigheden Kathmandu

5 april: Vertrek vanaf Kathmandu International Airport

6 april: Aankomst Schiphol of andere luchthaven

We zijn een zeer flexibele organisatie dus mocht u dingen in het programma liever anders zien of korter of langer willen blijven laat het ons dan vooral weten.

24 maart 2018: Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol of een andere luchthaven als dat handiger is. De vlucht dient u zelf te boeken. Geef ons wel het vluchtnummer door zodat we weten wanneer we u op moeten halen. Voor het programma verwachten we u op de 25e en dat betekend in de meeste gevallen dat u op de 24e moet vertrekken.

25 maart: Bij aankomst in Kathmandu wordt u door VSN opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u al proeven van Kathmandu en de levendige wijk Thamel in duiken.

26 maart: Uw lokale, Engelssprekende gids wordt aan u voorgesteld. Hij zal u langs de verschillende hoogtepunten van Kathmandu begeleiden. We beginnen met een stadswandeling die start in Thamel en via Asan naar Durbar Square gaat.

Thamel: Thamel is de bruisende toeristenwijk van Kathmandu. Vol kleurrijke winkels en leuke cafés en restaurants. De mix van toeristen en Nepalese maken dit een gezellige wijk met tal van verborgen binnenpleintjes en dakterrassen.

Asan: Als we door lopen belanden we in het hart van Kathmandu, de wijk Asan. Een netwerk van kleine smalle straatjes vol met winkels en marktstallen. Dit is waar de Nepalezen zelf hun boodschappen doen en het bruist dus ook van het leven. Eeuwen terug kwam de zijde route al op deze straten uit en was dit ook al de centrale handelsplek. De kleurrijke marktkramen met specerijen en de prachtige oude gebouwen geven het gevoel dat er weinig veranderd is in al die tijd.

Kathmandu Durbar Square: Een bezoek aan Kathmandu is niet compleet zonder een bezoek aan Durbar square. Het oude koningsplein huisvest meer dan alleen het paleis. Rond het plein staan verschillende prachtige tempels en beelden. De indrukwekkende traditionele architectuur geeft u het idee dat u in de middeleeuwen rondloopt.

Na de stadswandeling rijden we naar Swayambhunath.

Swayambhunath (Monkey Temple): Het temple complex van Swayambhunath kent zijn oorsprong al in de 5e eeuw. Het ligt bovenop een heuvel aan de westkant van Kathmandu en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Voor de Nepalese boeddhisten is dit de belangrijkste heilige plek. Het tempelcomplex bestaat uit een grote stupa, de nodige kleinere tempels, heiligdommen, een klooster, enkele restaurants en heel veel apen.

Aan het eind van de dag gaan we terug naar het hotel waar uw op uw gemak de vele indrukken kunt verwerken of zelf nog wat verder exploreren.

27 maart: We beginnen vandaag met een kort ritje naar de koningsstad Bhaktapur.

Bhaktapur: Het dorp Bhaktapur in het oosten van de Kathmandu vallei is een culturele parel van Nepal. De stad staat bekend om zijn enorme cultuur, sierlijke kunst en traditionele zelfonderhoudende levensstijl. Zowel de paleizen, tempels als gewone huizen die er tussen staan zijn architectonische juwelen, prachtige pagoda bouwstijlen met elegant houtsnijwerk. Geen wonder dat de volledige binnenstad op de werelderfgoedlijst staat.

Vanaf Bhaktapur is het nog maar een klein stukje rijden naar Nagarkot. Vanuit dit kleine idyllische bergdorpje hebben voor het eerst goed zicht op de spectaculaire Himalayas. Met name de zonsopgang is hier spectaculair dus het is maar goed dat we hier overnachten.

28 maart: Na vroeg op te zijn gestaan voor de zonsopkomst is het tijd om de omgeving te verkennen. Het dorpje is klein en erg relaxed en omringd door mooie natuur. Voor vandaag staat er een fietstocht op het programma om een beetje te wennen aan de omstandigheden hier in Nepal. U wordt begeleid door een gids die alle goede routes kent en de route ook kan aanpassen aan het gewenste niveau.

Eind van de dag rijden we weer terug naar Kathmandu waar we overnachten.

29 maart: Reis naar Pokhara

We nemen de toeristenbus naar Pokhara. Onderweg heeft u een geweldig zicht op de imposante himalaya die alsmaar dichterbij komen. In Pokhara aangekomen heb je de tijd om te genieten van de relaxte atmosfeer. U kan vast een bezoekje brengen aan de Tibetaanse nederzetting of lekker struinen langs het meer of over de markt. U kan ook een boottocht op het meer doen en je ziet in de avondgloed de weerspiegeling van 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld.

30 maart: We hebben een hele dag in Pokhara voor de triatlon. Alle tijd dus om u voor te bereiden en het parcour te verkennen. Maar Pokhara heeft ook veel te bieden dus u kan ook nog kiezen om enkele van de bezienswaardigheden te bezoeken zoals:

World Peace Pagoda: Deze Pagode ligt op de top van een heuvel aan de zuidelijke oever van het meer van Phewa. Het heeft vier afbeeldingen van Boeddha gericht in vier richtingen. De pagode is een indrukwekkend gezicht en de locatie op een heuveltop biedt een weids uitzicht. Het is een geweldig uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op het Annapurna-gebied en de stad Pokhara.

Zonsopgang vanaf Sarangkot: Op slecht 20 minuten rijden vanaf Pokhara ligt Sarangkot. Deze heuveltop biedt een spectaculair uitzicht met zowel zonsondergang als zonsopgang van de Annapurna, Dhaulagiri en Machhapuchhre.

International Mountain Museum: Dit berg museum biedt informatie over bergbeklimmen, het bergsysteem van de wereld, bergculturen, omgevingen, prominente mensen in de klimgeschiedenis, berggeografie, ecologie en andere tentoonstellingen. Het museum is perfect gelegen want je hebt er zicht op drie bergen die boven de 8000 meter uitsteken.

Begnas & Rupa Lake: Het Begnas-meer ligt in het oostelijke deel van de Pokhara-vallei, op een afstand van 15 km van Pokhara. Aangrenzend ligt het Rupa-meer. Het is gescheiden van het meer van Begnas door een brug die bekend staat als Pachabhaiya. De meren bieden het perfecte natuurgebied door hun relatieve afzondering en de mogelijkheden om te varen en vissen.

Tibetaanse vluchtelingenkampen: Sinds 1959 woont een groep Tibetaanse vluchtelingen in Nepal. Een daarvan is Tashiling Tibetan Refugee Settlement in Chhorepatan, dat in de buurt ligt van twee populaire bezienswaardigheden, zoals Devi’s waterval en de Gupteshwar Mahadev grot. In deze gemeenschap kan men het Tibetaanse klooster, de handgemaakte tapijtenfabriek, scholen enz. bezoeken. Een ander Tibetaans dorp ligt in Hemja, 7 km ten westen van Pokhara.

Devi’s waterval: Lokaal bekend als Patale Chango (Hel’s waterval) ook bekend als Devins en Davids is een mooie waterval ongeveer 2 km ten zuidwesten van Pokhara. Volgens de legende werd een trekker met de naam Davy weggespoeld door de Padi Khola en op mysterieuze wijze verdwenen in een ondergrondse gang onder de waterval.

Gurkha Memorial Museum: Pokhara en zijn omgeving zijn het voornaamste thuisland van de wereldberoemde Gurkha-soldaten. Het museum dat gevestigt is op het terein van de Britse basis en geeft inzicht in hun rol en daden tijdens de eerste en tweede wereldoorlog.

31 maart: Vandaag is de Himalayan Rush Triatlon. De Pokhara regio is de populairste locatie voor avontuurlijke sporten in Nepal en dus ook de ideale regio voor de triatlon. Rond deze tijd van het jaar is het een aangenaam mild subtropisch klimaat en de kans op regen is zeer klein. Watertemperatuur is rond deze tijd 18 tot 20 graden, dus een trisuit is voor de meeste voldoende.
U wordt naar de start gebracht en uw fiets zal klaar staan. Er zijn kleedruimtes en onderweg ook waterpunten. Vanaf de start moet u het zelf doen maar aan de finish staan we klaar om u op te vangen.

Als u er de kracht nog voor hebt is Pokhara ook de ideale locatie om de triatlon feestelijk af te sluiten. Het uitgaansleven biedt voor ieder wat wils en het is een mooie gelegenheid om met andere (internationale)deelnemers kennis te maken.

1 april: Vandaag rijden we naar Chitwan. Van bergen en heuvels gaat het onderweg over naar het vlakke land. Na aankomst en de lunch kunnen we al een bezoek brengen aan het olifantencentrum. Dit centrum is bedoeld om de bedreigde olifanten populatie in stand te houden. U ziet hier de olifanten waaronder jonkies maar leert hier ook het nodige over olifanten en hun leefgebied.

2 april: We beginnen met een kanotocht over de Rapti rivier. Vanaf het water zien we prachtige vogels en de nodige krokodillen die op de loer liggen. We brengen ook nog een bezoek aan het krokodillencentrum waar we deze prehistorische beesten van dichtbij kunnen zien. Daarna gaan we op jeepsafari in het natuurreservaat van Chitwan. De kans om neushoorns te zien is vrij groot maar er zijn nog veel meer dieren te zien natuurlijk. Ultieme doel is het spotten van een tijger. We sluiten de dag af met een culturele dans van de lokale Tharu bevolking.

3 april: Vandaag rijden we weer terug richting Kathmandu. De reis gaat grotendeels over dezelfde weg maar de vergezichten zijn totaal anders nu we de bergen weer tegemoet rijden, dus het voelt als een nieuwe beleving.

4 april: We gaan verder waar we begonnen, namelijk in Kathmandu. Alleen deze keer krijg u een hele andere kant van de stad te zien. Om te beginnen bezoeken we de twee belangrijkste heiligdommen van Kathmandu, namelijk Pashupatinath en Boudhanath.

Pashupatinath Tempel: Aan de oevers van de heilige Bagmati-rivier staat de de Shiva-tempel van Pashupatinath. Deze werelderfgoed locatie is de belangrijkste bedevaartsplek voor Hindoes. Op het terrein zijn naast de Shiva-tempel tal van kleinere tempels te vinden. U treft hier ook veel sadhu’s. Deze heilige mannen zijn volgelingen van Shiva die vooral opvallen door hun bonte kleding en gezichtsbeschilderingen.

Hoewel Pashupatinath al sinds 1979 op de werelderfgoed lijst staat is het verre van een oud museum. Het staat nog altijd centraal in het leven van veel Nepalezen. Dagelijks vinden er dan ook tal van ceremonies plaats waarbij de lijkverbranding de meest opvallende is.

Boudhanath Stupa: Het is de belangrijkste plek van het Tibetaanse boeddhisme in Nepal. De stupa is de grootste van Zuid-Azië. Dit mooie en imposante bouwwerk is omringt door kloosters en traditionele handwerk winkels. De daken van de omringende huizen hebben veel terrassen vanwaar u onder het genot van wat te eten of drinken kan genieten van het mooie uitzicht en kijken hoe mensen hun rituelen rondom de stupa uitvoeren.

Vervolgens rijden we door naar Patan, een stad die aan Kathmandu vast zit.

Patan Durbar Square: Patan ligt aan de zuidkant van Kathmandu en is de op twee na grootste stad van Nepal. Het is ook een van de drie koningssteden en heeft daardoor net als Kathmandu een koningsplein, Durbar Square. Op het plein zijn indrukwekkende voorbeelden van de Newah-architectuur en kunst van de Malla-dynastie te bewonderen.

Tot slot gaan we weer richting Thamel wat vlak bij het hotel is en waar de beste plekken zijn voor een mooi afsluitend etentje.

5 april: Het zit er helaas alweer op. We brengen u naar de luchthaven van Kathmandu voor uw terugvlucht en hopen dat zowel de triatlon als het bezoek aan Nepal onvergetelijk waren.

6 april: Aankomst thuis met een koffer vol herinneringen en verhalen.

Feature Price: 850 EURO

Onze standaard prijs is €850

Dit is op basis van 1 persoon en deelname aan de standaard triatlon. Voor andere disciplines krijg je de volgende korting op de standaard prijs:

Sprint triatlon = €15 korting

Duatlon = €45 korting

10km trailrun = €80 korting

5km trailrun = €80 korting

Estafette triatlon (bij een team van drie) = €50 korting

De prijs is op basis van gasthuizen en budget hotels. Hoewel deze minder luxe bieden is dit wel een meer lokale ervaring.

Heeft u toch liever iets meer luxe?

Voor €1200 verblijft u overal in minimaal 3 sterren hotels.

Komt u niet alleen? Bij 2 tot 4 personen krijgt u 3% korting en bij 5 of meer krijgt u 6% korting.

Inbegrepen is:

– Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt

– Inschrijving Himalayan Rush

– Fietshuur Himalayan Rush

– Transport van en naar Himalayan Rush

– Transport tussen locaties en luchthaven

– Alle entreegelden

– Locale gids

Niet inbegrepen

– Vlucht naar Nepal

– Visum kosten

– Alle maaltijden behalve ontbijt

– Verzekering

Book Your Trip Now

*
*
*
*
*
*


Himalayan Rush Programma
 • 14 Days
 • 850 EURO

Special ter gelegenheid van de Himalayan Rush triatlon heeft Volunteer Society Nepal een reis samengesteld. Zo kan u niet alleen zorgeloos aan de start verschijnen maar ook meteen van een geweldige rondreis door Nepal genieten. De Himalayan Rush vindt plaats aan de voet van de.

Learn more
Himalayan Rush Program
 • 14 Days
 • 850 EURO

VSN is organising a trip for people who want to participate in the Himalayan Rush. If you join us you can not only appear at the start carefree but also enjoy a great tour through Nepal. The Himalayan Rush takes place at the foot of.

Learn more
Lumbini Tour- 3 Nights/4 Days
 • Days
 • EURO

Lumbini, birthplace of Lord Buddha, is the center of holy faith for the millions of Buddhists all over the world. Located in south-western Nepal, Lumbini holds several reminders of Lord Buddha. One of the most important historical sites in Nepal is endowed by nature with.

Learn more
Mardi Himal Trek
 • 12 Days
 • 720 EURO

Get up close and personal with the Himalayan ranges in a novel trajectory of Mardi Himal Trek. An offbeat trail, it has a lot to offer in the form of wildlife, beautiful villages, panoramic mountain view. Diverse landscapes, dense rhododendron, oak forests, colorful Danphe pheasant.

Learn more
Everest-Gokyo valley Explorer Trek
 • 14 Days
 • 910 EURO

The Gokyo valley region at the head of the Dudh Kosi Valley provides a superb option to the popular Everest Base Camp trek. This is the ideal Explorer trek that opens avenues to spectacular landscapes as you hike the walks through old time Sherpa villages.

Learn more
Bhutan Tour – 6 Days
 • 6 Days
 • 1585 EURO

Bhutan has so many imperative points of interest that for most tourists there are abundant things to do and see. 5 nights 6 days Bhutan Tour package makes visiting in all the antique heritages of the major city in a very easy, convenient and comfortable way with fully.

Learn more
Bhutan Tour-4 Days
 • 4 Days
 • 1145 EURO

Bhutan’s Buddhist heritage and religious sites stretches back centuries and is still the part of life in Bhutan today. Discover the history and culture of Bhutanese people, explore ancient kingdom, hear legends and songs, witness ritual & traditional dance and experience local cuisine. Through 3 nights 4 days.

Learn more
ZipFlyer Adventure
 • 1 Days
 • EURO

VSN Tour and Treks is always looking for new events, sports and adventure games for our clients to enjoy, experience and practice in Nepal. There are several adventure sports and games in Nepal. Paragliding, Bungy Jumping, Ultra Light flights; Rafting, Jungle safari etc are some of such activities and opportunities. We.

Learn more
Paragliding
 • 1 Days
 • 120 EURO

Nepal is one of the world’s best paragliding locations. There is always a reliable updraft to take you soaring for hours, there are spectacular mountains with villages and monasteries perched on the hill tops, enchanting deep valleys, river gorges and lakes. The scenery is magic.

Learn more

Travel with VSTN, and Make A Difference

Every Volunteer Society Treks Nepal tour contributes directly to local charitable projects that empower and educate Nepali people. By travelling with us, you are making a difference to the lives of hundreds of disadvantaged women and children; you are giving them a brighter future.